PODIJELI

Mnogi ljudi širom sveta pate od ovog problema. Pojavljivanje akni može prouzrokovati mnoštvo stvari poput stresa, hormona, itd.

Ovaj tip problema sa kožom je najčešći kod tinejdžera (starosti od 12 do 17 godina). U današnje vreme i mlađa deca čak dobijaju akne.

Na sreću, postoje domaće i potpuno prirodne maske koje su efikasne prilikom tretiranja akni i daju licu prirodni sjaj.

U ovom članku možete videti kako da napravite najbolju masku za lice koja će vam pomoći da se rešite akni, kao i tamnih krugova oko očiju.

Svi mi znamo osećaj kada nam se tamni krugovi pojave oko očiju i sve što želimo jeste da ih što pre odstranimo, čak iako su tamni krugovi oko očiju neizbežna pojava kako starimo.

RECEPT za potpuno prirodnu, domaću masku:

Sastojci:

  • Čista činija i kašika
  • Bademovo ulje
  • Malo mleka
  • Brašno od leblebije
  • Kurkuma u prahu

Uputstvo:

Ovaj recept je vrlo jednostavan i lak za spravljanje. Samo je potrebno da pratite jasne instrukcije: prvo sipajte malo mleka koje ste odvojili u činiju.

Zatim dodajte pola kašičice kurkume i kašičicu bademovog ulja. Zatim dodajte dve kašičice brašna od leblebije u činiju.

Pomešajte ova tri sastojka dobro dok se mleko ne sjedini sa prahom. Ukoliko je mešavina suva, dodajte još mleka.

Kako koristiti:

Napomena : pazite da ne nanesete masku na predeo očiju ili nosa jer zaista peče.

Takođe, pre nego što nanesete masku, očistite lice umivajući se toplom vodom i blagim sapunom i obrišite se čistim peškirom.

Sada trebate naneti mešavinu na svoje lice. Nanesite tanak sloj maske na lice ali se takođe trudite da nije pretanak, kao i da nije predebeo.

Zatim ostavite masku na licu narednih 20 minuta. Kada se nakon toga maska stvrdne, nećete moći da se smejete ili da pomerate mišiće lica.

Masku ćete omekšati tako što se umijete toplom vodom koja će razmekšati ponovo masku.

Kurkuma – jedan od najmoćnijih sastojaka na svetu. Sadrži visok nivo jedinjenja – kurkumina, koji izuzetno dobro utiče na zdravlje.

Ovo jedinjenje takođe reaguje kao antioksidant, što pomaže prilikom sprečavanja nastanka akni i otklanjanja bora i drugih kožnih nepravilnosti .

Webtribune.rs