PODIJELI

Mats Vilander, osvajač sedam Gren slem titula i bivši broj jedan, kaže da Novak Đoković nije “dovoljno dobar da savlada Stana Vavrinku” u finalu US Opena.

“Mislim da Đoković nije dovoljno dobar da pobedi Stana Vavrinku, u slučaju da Švajcarac izađe na teren i odigra kako ume. S druge strane, ako mu Kei Nišikori bude rival i odigra kao protiv Endija Marija možda će Novak imati problem. Stan je jedini koji može da zabrine Novaka”, rekao je Vilander.

Iako je Šveđanin pričao i o Japancu kao mogućem rivalu, ipak ‘na snazi’ ostaje njegova prva tvrdnja – pošto je Stan savladao Keija posle preokreta u četiri seta.

Srbin i Švajcarac igraće u velikom finalu poslednjeg Gren slema sezone, u nedelju od 22 časa, kada će Novak igrati za svoj 13, a Stan treći Gren slem trofej.

Ipak, posle sada već standardne ‘stručne prognoze’, novinar Eurosporta na kraju je pohvalio najboljeg tenisera i sportistu današnjice.

Niko se nikad na mentalnom nivou nije ‘popravio’ kao Novak. To je najveći napredak u tenisu koji sam ikada video. Znam da je popravio servis i forhend, ali napredak na mentalnom planu je zaista impozantan. Đoković se pre deset godina predavao, odustajao, pokazivao emocije… Sada gleda prema Monfisu, zna da će izdržati i, na duže staze, pobedi“, kaže Vilander, “Igrao je veoma dobro iz forhena, to je njegovo oružje, mada može da bude i slabost. Novak je mogao da igra bolje, ali uradio je sve što je bilo potrebno. Veliki je profesionalac, nije želeo da se popne na ‘Mont Everest’ u polufinalu. Nije razmišlajo o finalu. Trudio se samo da pobedi Monfisa. Uostalom, mnogo je bolji teniser od Gaela“.

Izvor: b92.net