PODIJELI

FBI: Poverljivi dokumenti otkrili da su smrtonosni zraci Nikole Tesle stvarni

Poverljivi dokumenti o Nikoli Tesli objavljeni od strane FBI-a otkrivaju da tehnologija smrtonosnih zraka poznatog pronalazača, o kojoj se pričalo, zapravo postoji i da je sakrivena od javnosti nakon njegove smrti.

Poverljiva dokumenta, objavljena nakon 73 godine, pružaju potvrdu teoretičarima zavere koji su dugo tvrdili da su mnoge Tesline inovacije potisnute od strane tadašnjih sila, a naučnici i vodeći mediji su to odbacili kao ludu teoriju zavere – sve do sada.

Tokom 1930-ih, Tesla je navodno izumeo oružje sa česticama zraka koje su neki, ironično, nazvali “mirovni zrak,“ kaže Loren Dejvis na io9.com. “Uređaj je bio, u teoriji, sposoban da generiše intenzivne ciljane zrake energije“ koji su se mogli koristiti za uklanjanje neprijateljskih aviona, stranih vojnih armija, “ili bilo šta drugo što biste radije da ne postoji.“ Prema zvaničnoj verziji događaja svih ovih godina, smrtonosni zraci nisu zaista postojali. Ali ovi poverljivi dokumenti sada pokazuju drugačije.

Na prelazu veka, Tesla je bio slavljen u Americi, zemlji u koju je emigrirao iz Srbije 1884 godine. Proslavljen u štampi i zasut zlatnim medaljama, priznanjima i nagradama iz prestižnih institucija, organizovao je večere u najboljim restoranima Njujorka, zabavljao publiku demonstracijama električne energije, i uvrstio J.P. Morgana, Džona Džejkoba Astora i Marka Tvena među svoje poznate prijatelje.

Tesla je bio taj genije koji je rešio problem kako distribuirati električnu energiju bezbedno i efikasno u domove, prodavnice i fabrike – nešto što je porazilo Tomasa Edisona. Sa tim inovacijama, on je bio ključan u uvođenju u novo industrijsko doba. On je takođe svetu dao prvi, funkcionalni električni motor: Kada god se uključi usisivač, laptop ili svetlo, tehnologija koja se koristi duguje svoje posojanje Tesli.

Nekoliko dana nakon što je tesla umro 8. januara 1943. godine, njegova imovina je zaplenjena od strane zvaničnika iz bizarno nazvanje vlade Kancelarija vanzemaljske imovine. Tri nedelje kasnije, sva Teslina imovina i dokumenta su prošla kroz detaljnu istragu sprovedenu od strane grupe FBI agenata, koja je uključivala, nikog drugog do Džona Trampa, strica Donalda Trampa.

Javnosti je rečeno da glasine o tehnologiji smtronosnih zraka, između ostalih inovacija “tamo negde“, nisu bile ništa više od toga: Glasine. Nema ništa ovde, rekao je FBI tada. Idemo dalje.

Ali zvanično puštanje sadržaja Teslinih radova koje je ostavio iza sebe nije dobro prošlo sa mnogim ljudima tokom naredne 73 godine. Kao da bi FBI i vlada bili spremni da priznaju da su pronašli planove za, recimo, smrtonosne zrake na kojima je Tesla radio poslednjih godina svog života. Takva situacija je nulta tačka za teorije zavere.

Do sada su Tesla istraživači i entuzijasti morali da se snalaze sa samo delimično puštenim dokumentima koje je teško ispratiti, i koji su samo nagoveštavali šta bi moglo biti istina o obimu  rada genijalnog izumitelja. Ono što je postalo najveća Teslina tehnologija – ili ako je ikada postojala izvan sveta mašte – bilo je u velikoj meri misterija, sa većinom naučnika i vodećih medija koji odbacuju glasine o Teslinim smrtonostim zracima kao lude teorije zavere.

Dakle, da li je Tesla zaista razvio smrtonosne zrake?

Poverljivi FBI dokumenti dokazuju da Teslini smrtonosni zraci nisu samo proizvod hiperaktivnih umova pisaca naučne fantastike, nego da su zaista Teslina tehnologija. Šta više, Bela kuća je bila “vidno zainteresovana“ za efekte smrtonosih zraka, sa potpredsednikom Frenklinom Ruzveltom, Henrijem Valasom,  pomenutim u poverljivim FBI izveštajima kako je imao razgovor sa savetnicima o “efektima Tesle, posebno onima koji se bave bežičnim prenosom električne energije i “smrtonosnim zracima“.“

“Za života je sproveo mnoge eksperimente u vezi sa bežičnim prenosom električne energije i onoga što se obično naziva “smrtonosnim zracima“… on je bio u telefonskoj komunikaciji sa… jednim od svetnika potpredsednika Valasa… vlada je vidno zainteresovana za efekte Tesle, naročinto one koji se bave bežičnim prenosom električne energije i “smrtonosnim zracima“,“ kaže se u jednom poverljivom FBI dokumentu.

Šta se desilo sa ovom tehnologijom nakon što je Bela kuća pokazala svoj interes za nju – a onda poricala njeno postojanje do danas, nazivajući svakoga ko pokaže interes za nju “teoretičarima zavere“ – nije razmatrano u poverljivim dokumentima.

Dokumenti su dostupni za prikazivanje na sajtu FBI-a.

Webtribune.rs