PODIJELI

“Dobar dan, poštovani Vlasi, balije, šokci, škutori, šošoni, pagani, cigani, anamoni, izdajice, nevjerice. Pozdrav Turci, poturice, posrbice, ‘Rvati, Srbende, Srbadijo, Bošnjadijo”, rekao je voditelj Senad Hadifejzović počevši svoju emisiju Fejs TV dodajući “tako vas zovu oni koji vas vode, vode žedne preko vode, što dalje od slobode”.

Nakon polemike poglavara Islamske zajednice u BiH, Huseina Kavazovića koji je pozvao Bošnjake da se registruju i glasaju u Srebrenici na narednim lokalnim izborima i da ne dopuste da “Vlah vlada u Srebrenici” i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji je ocjenio skandaloznim to što Kavazović Srbe naziva Vlasima, poznati bh. voditelj, Senad Hadžifejzović, počeo je svoju emisiju na neobičan način.

Hadžifejzović je, naime, na početku svoje emisije Fejs TV poželio dobar dan svima, ali pogotovo, kako je rekao: “Srbendama, Vlasima, balijama, paganima, izdajicama, nevernima, Turcima, poturicama, ‘Rvatima, Srbadiji, Bošnjadiji, djeci iz mešovitih brakova…”

“Tako vas zovu oni koji vas vode, vode žedne preko vode, što dalje od slobode. Dok vas tako zovu i ismivaju, vaša deca ginu, odlaze, gube se, odumiru, gladuju, ne rađaju, tuku se, mrze… Politika vas je stjerala u torove, zavadila, ponizila”, rekao je između ostalog Hadžifejzović.