PODIJELI

Naši prsti obavljaju velik posao za nas i nije iznenađenje da se s godinama istroše i postanu manje pokretljivi i fleksibilni. Potrebno je malo da se opustite i da umanjite tenziju u vašem organizmu..

Masaža je nešto što se vekovima primenjuje kao efikasna metoda za poboljšavanje psiho-fizičkog zdravlja.

Niko nikada nije sumnjao u pozitivan efekat masaže na zdravlje, a brojna istraživanja su pokazala da postoji na stotine različitih tipova masaža koje se mogu primeniti u različite svrhe.

Međutim, mnogi ljudi za koje je masaža veoma važna nemaju dovoljno vremena da odu na masažu jer vode prezauzet život ili jednostavno nemaju novca da plate masera.

Ipak, i za to postoji rešenje. Za samo pet minuta možete sprovesti masažu koja će vas osloboditi glavobolje, a možete je uraditi bilo kad i bilo gde.

Evo kako sprovedete ovu masažu:

Vežba 1

Uhvatite mali prst palcem i domalim prstom i nežno mrdajte da biste otklonili napetost mišića. Zatim, koliko god možete, pomerajte mali prst u smeru kazaljke na satu. Nakon 10 sekundi promenite smer. Isti postupak ponovite sa ostalim prstima.

Vežba 2

Pritiskanjem korena svakog prsta možete povećati vitalnost prstiju. Na primer, na kraju palca se nalaze refleksne zone povezane sa plućima čije pritiskanje čisti respiratorne puteve i nos.

Vežba 3

Stisnite svoju ruku u pesnicu tako da ostavite mesta za palac druge ruke. Zgrabite palac i nežno ga vucite dok ga rastežete.

Vežba 4

Na kraju protresite svoje ruke. Trebalo bi da se osećate komforno i opušteno.

Webtribune.rs