PODIJELI

Na regionalnom putu Rakelići – Marićka u mjestu Tadići na području grada Prijedora došlo je do pucnjave kada je više osoba iz prevrnutog terenca, pod fantomkama, otvorilo vatru na radnike koji su kopali kanal, potvrđeno je iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.

U toku je policijska potjera za naoružanim razbojnicima koji su prije pucali na radnike. U potjeru za razbojnicima su uključeni specijalci i helikopter.

Nakon slijetanja u kanal iz džipa je istrčalo nekoliko razbojnika koji su odmah otvorili vatru na zbunjene radnike koji su se razbježali.

Na sreću niko nije povrijeđen, a i dalje se ne zna da li su razbojnici krenuli u pljačku ili su se vraćali.

Razbojnici su pobjegli u obližnju šumu, a na mjesto pucnjave upućene su sve raspoložive policijske jedinice iz Prijedora.

Izvor blizak istrazi ispričao je da su radnici u tom trenutku proširivali kanal pored puta kada je pored njih u punoj brzini projurio “BMW” bez registarskih oznaka.

gasenje_pozara

“Auto je jurilio velikom brzinom, zakačio bager pored puta i uletio u iskopani kanal. Radnici su odmah priskočli u pomoć, ali je iz auta istrčalo više maskiranih osoba i počeli su da pucaju po radnicima”, izjavio je jedan od radnika koji je želeo da ostane anoniman.

Šokirani i preplašeni radnici su se razbježali, a razbojnici sa fantomkama na glavi su zapalili auto i pobjegli u šumu.

“Vozilo je zapaljeno na mjestu sletanja, a tri lica su se dala bjekstvo. Intenzivna potraga za njima traje i na terenu su sve raspoložive snage MUP-a Republike Srpske”, rekla je portparol Centra javne bezbjednosti Prijedor Marija Matić.

Policija je blokirala sve prilaze mjestu događaja.

Na licu mjesta se nalaze forenzičari i pripadnici MUP Republike Srpske koji vrše uviđaj.

Još uvijek nema zvanične informacije koliko je ljudi bilo u autu koji je sletio s ceste, niti zašto su zapalili auto kojim su sletjeli.