PODIJELI

Svi znamo da je seks zdrav i da iscjeljujuće djeluje kako na žene, tako i na muškarce. Svi smo čuli komentare tipa: “Ma ona je isfrustrirana, niko je dugo nije…”, “Zna se šta njoj fali…”, a koji se odnose na nervoznu, baksuz ženu kojoj fali seks.

Ove komentare uglavnom upućuju muškarci i, mada će se feministkinjama sada dići kosa na glavi, uglavnom su u pravu.

Ali, zadržimo se kod žena. Kao što se lako prepozna kada je žena zadovoljna, odnosno da je prošle noći sigurno imala seks, tako se može “provaliti” i kada dugo nije imala seks i to upravo po suprotnim karakteristikama.

zena4-1Dakle, žena kojoj nedostaje seksa, osim ako je aseksualna ili asketa, koliko god se trudila da sakrije svoje nezadovoljstvo, odaće se govorom tijela i stalnim neraspoloženjem. Seks djeluje opuštajuće pa će žena koja je seksualno ispunjena biti opuštena i to će se primjetiti u njenom hodu, to jest njihaće kukovima kada hoda, dok će žena kojoj fali seks izgledati stegnuto.

zena2-1Zbog nedostatka oksitocina, hormona koji se luči prilikom orgazma, a djeluje kao prirodni sedativ, žena koja nema seks imaće loš san i biće neispavana. Ako apstinencija potraje dugo, počeće da se vide ozbiljnije posljedice od nedostatka sna i žena može da izgleda starija nego što jeste.

Seks je jedan od glavnih okidača za lučenje hormona sreće – endorfina. Zbog nedostatka ovog hormona žene mogu da budu jako nezgodne, pa će često imati izlive bijesa prema ljudima koji su je samo poprijeko pogledali.

Na kraju, nedostatak seksa značajno utiče i na samopouzdanje, pa će žene kojima seks fali, imati i nedostatak samopouzdanja.

zena4Dakle, kada vidite da žena izgleda umorno, nervozna je, frustrirana, bijesna i nema samopouzdanja – nemojte da se svađate sa njom, već joj radije ponudite seks ili barem kafu, razumjeće poruku.