PODIJELI

Da li biste voljeli da umijete da pretvorite površnu privlačnost u duboka osjećanja i tako svog potencijalnog partnera zauvijek vežete za sebe?

Psihoterapeut, M. Gari Njuman, tvrdi da postoji pet naučno dokazanih načina da običnu privlačnost pretvorite u osjećanja koja bi mogla da vas odvedu u ozbiljnu vezu.

Zadržite pogled

Zaljubljene osobe zadržavaju kontakt očima 75 odsto vremena. Naime, među osobama koje rjeđe sklanjaju pogled, intimnost se povećava.

Slušajte ga

Slušanje je ključno da biste naveli osobu da se zaljubi u vas. Ljudi vole da budu u društvu onih koji pokazuju iskreno zanimanje za njih, njihova osjećanja i iskustva, a to je moguće samo ako ih slušate. Iako je normalno da ćete u određenim trenucima željeti da iznesete svoje mišljenje, pa čak i da se ponekad i suprotstavite toj osobi, nemojte da reagujete negativno, jer ćete više postići ako svojoj simpatiji postavite podpitanja i pokažete saosjećanje.

Raznorazno045

Hrabrite ga

Potrebno je partnera navesti da se osjeća kao “pobednik”, jer taj osjećaj vodi direktno prema ljubavi. Čak 48 odsto bivših partnera potvrdilo je da su se kod kuće osjećali potcjenjeno, što je dovelo do raskida.

Smijte se

Ovo je prilično važna stvar. Osobe koje se smiju naprosto su privlačnije i djeluju otvorenije, pa je mnogo lakše zaljubiti se u njih. A, uz to, djeluju kao pobjednici.