PODIJELI

Ako vam treba dodatni motiv da nazovete prijateljice i dogovorite zajednički večernji izlazak tokom kojeg ćete se dobro isplesati sada ga imate.

Stručnjaci su dokazali da je upravo ples spada u grupu fizičkih aktivnosti koje sjajno djeluje na naše zdravlje

Nije tajna da je ples dobar za naše zdravlje, pomaže nam u mršavljenju i odlična je zamjena za dosadno vježbanje. Zabavnije je plesati u društvu nego sam i upravo će zato rezultati jednog istraživanja sprovedenog na sveučilištu Oxford razveseliti mnoge.

Stručnjaci su ustanovili kako upravo plesanje u grupi, odnosno društvu bolje utieče na naše zdravlje od standardnih kardio vježbi poput trčanja.

Оva vrsta fizičke aktivnosti potiče lučenje velike količine endorfina koji, između ostalog, znatno poboljšavaju kardiovaskularno zdravlje, pomažu u topljenju kalorija i smanjuju stres. Sve su to faktori koji direktno utiču na uspješno mršavljenje.

Naravno, plesati možete i sami, pogotovo ako niste ljubitelj vježbanja. Stručnjaci preporučuju 20 minuta plesa dnevno 4 do 5 puta sedmično.

U ovu aktivnost morate uključiti cijelo tijelo za najbolji učinak, a najbolja stvar kod solo plesa u privatnosti svog doma jest ta da vas baš nitko ne vidi pa se u miru možete „izludirati“ i usput raditi na svom zdravlju.