PODIJELI

U petak oko 20 sati, nakon telefonske dojave, u kući u Modriču kod Starigrada, policijski službenici Policijske stanice Obrovac pronašli su tijelo 21-godišnjakinje s vidljivim povredama koje upućuju na nasilnu smrt.

Na mjestu događaja, u saradnji s Županijskim državnim tužilaštvom, sprovedena je istraga, a u službene prostorije policije doveden je 22-godišnjak koji se dovodi u vezu s ovim slučajem.

Kako saznaje Index.hr, radi se o paru koji je godinu dana živio zajedno u kući u Modriču kraj Starigrada. Mladić je djevojku najvjerovatnije izbo skalpelom.

Ubica sve ispričao policiji

Tokom ispitivanja, ubica se nije branio ćutanjem pa je sve ispričao policiji.

Preliminarni nalaz kaže da je djevojka zadobila brojne ubode raznim predmetima, i da je kobni ubod bio “ubod u lijevu stranu vrata, čime je probijena karotidna vratna arterija”.

“Postoji osnovana sumnja da je 22-godišnjak u noći 26 na 27. novembar 2015. u porodičnoj kući u mjestu Modrič (opština Jasenice), nakon konzumacije opojne droge usmrtio svoju djevojku (1994) na način da je nakon verbalne prepirke fizički nasrnuo na nju pa joj je korišćenjem nekoliko predmeta zadao veći broj povreda po cijelom telu, a najviše u predjelu vrata i glave kao i ubodnu ranu lijeve strane vrata pri čemu je došlo do cijepanja velike krvne žile na vratu sa posljedičnim iskrvarenjem usljed čega je ona preminula”, stoji na stranicama hrvatskog tužilaštva.

Ubica je prije nasrtaja na djevojku konzumirao drogu spid, a navodno je i žrtva bila pod uticajem amfetamina.