PODIJELI

Esena Onil, 18- godišnjakinja koja živi u Australiji i smatra se za jednu od najpopularnijih blogerki u svojoj zemlji.

Zapravo ona je već izgradila online imperiju, a sve je počelo kada je još bila u srednjoj školi i odlučila da napravi svoj blog na kome je dosta radila.

– Naravno da se moj ego vrlo brzo upecao na cijelu priču i nije puno prošlo da sam postala potpuno zavisna od lajkova na društvenim mrežama. Super je osjećaj kada dobijate komplimente i svako ko vam kaže drugačije, laže – ispričala je Esena.

essena2

Danas je samo na Instagramu prati 690 hiljada korisnika, dok je na „Youtube-u” nešto skromnija, te ima oko 250 hiljada pratilaca.

Kako je njena popularnost rasla, tako je počela da dobija i profesionalne ponude za modeling pogotovo iz Los Anđelesa.

Iako je svojim praticima djelovala savršeno zadovodoljno, kao djevojka čiji su se svi snovi ostvarili, ona je zapravo bila očajna.

essena3

Nedavno je i javno priznala da je sve vrijeme zapravo vodila „izrežiran život”.

– Bila sam potčinjena drugim, nepoznatim ljudima. Zavisila sam od njihovih lajkova i „šerova”. Počela sam da sebe vrednujem u zavisnosti koliko pratilaca na nekoj društvenoj mreži imam – ispričala je Esena.

essena4

Objavila je da više neće biti aktivna na društvenim mrežama, izbrisala svoj nalog na Tumblr-u, kao i 2.000 slika sa Instagrama, za koje je rekla da su služile isključivo za samopromociju. A onda je objasnila šta je ZAISTA stajalo iza tih slika.

– Iza ovakvog tijela zapravo su se krile potpuno nezdrave navike koje nijedna djevojka ne bi smela sebi da dozvoli. Unosila sam premalo kalorija, vježbala dosta i bila strašno iscrpeljena, ali sam na fotografijama izgledala savršeno. Što je bio jedini cilj mog bijednog života – kazala je Esena.

A većina slika, koje su navodno „spontane”, zapravo su potpuno izrežirane.

essena5

Takođe je priznala da je provodila sate pokušavajući na napravi savršeni selfi koji je nakon toga obrađivala u fotošopu i sličnim aplikacijama.

– Kada objavim jednu sasvim običnu fotografiju, moji pratioci misle da je to bilo tako jednostavno. Ali nije. Niko nije savršen, a ja sam provodila previše vremena kako bi izgledala upravo tako, onda satima sređivala svoje fotke kako bih ispravila i najmanju manu. Ne želite takav život. I tako nisko samopouzdanje – rekla je Esena.

essena6

A često je, kako kaže, jedino dobra fotka mogla da je učini srećnom. Toliko je bila depresivna.

– Bila sam okružena bogatvom, potpisala sam ugovore sa najvećim modnim agencijama u Australiji i Los Anđelesu, zarađivala sam ogroman novac, fotografisala se satima, toliko ljudi mi je zavidelo, mislili su da sam presrećna jer imam sve. A ja sam bila očajna. I bila sam isto tako okružena očajnim ljudima, koji su bili jednako nesrećni kao i ja – priznala je ona.

Prema njenim riječima, njen život se svodio samo na brojke, a svoje komplekse iz djetinjstva liječila je novim pratiocima, pohvalama nepoznatih osoba i lajkovima. Nikada nije bila zadovoljna onim što je postigla, a u dubini sebe, bila je sve nesrećnija.

essena7– To nije život. Ne upoznavati se sa ljudima da biste ih zaista upoznali i da bi ste se družili i otkrili nešto novo, već samo da biste se fotografisali za društvene mreže. Ove godine napunila sam 18 i shvatila koliko sam mizerna, usamljena i uplašena. Upoznala sam i mnogo uspješnije ljude od sebe, manekenke, modele, kreatore i oni su bili jednako očajni. Ne želim da me definišu brojevi. Želim da živim, da budem stvarna, a ne samo izmišljeni lik sa društvenih mreža – objasnila je mlada djevojka u potresnom video klipu koji je objavila na Youtube-u.