PODIJELI

U razgovoru za jedan od najuticajnijih američkih muzičkih portala “Consequence of Sound” Lijam Haulet, osnivač benda “The Prodigy”, pričao je o festivalima koji su u njihovoj 25-ogodišnjoj karijeri na njih ostavili najveći utisak.

Lider poznatog elektronskog sastava je istakao da je britanski Glastonbury kralj svih festivala, da je na japanskom Fuji Rocku uvek dobro, ali da im je je Exit omiljeni festival.

On je podsjetio kako su u Srbiji nastupali u teškim vremenima i da je pjesma “Firestarter” postala svojevrsna himna promjena tokom devedesetih, da bi u završnici otkrio kako ljude iz Srbije jednostavno obožava.

Da je ljubav obostrana, svjedoči i činjenica da je “The Prodigy” bio najtraženiji bend za Exit i prema posljednjoj anketi publike na ovogodišnjem festivalu.

Oni su nastupali na Exitu 2007, 2009. i 2013. godine, a svaki njihov koncert dostigao je maksimalan kapacitet glavne bine.

Ljetos su nastupili i na Sea Dance Festivalu i tom prilikom su izjavili da gdje god da Exit tim organizuje festival – oni će svirati.

Njihov aktuelni album “The Day is my Enemy”, objavljen 30. marta, bio je šesti uzastopni na prvom mjestu britanske liste albuma, što još nijednom bendu osim “The Beatlesa” nije pošlo za rukom.

U četvrt vijeka dugoj muzičkoj karijeri prodali su više od 25 miliona albuma, a njihovi spektakularni koncerti su prepoznatljivi po nevjerovatnoj euforiji koju nose.

“The Prodigy” su ove godine nominovani u čak dvije kategorije u okviru prestižnih Evropskih festivalskih nagrada, za najbolje hedlajnere i za najveću festivalsku himnu za “The Day is My Enemy”.

Pobjednik iz 2013, Exit festival je i sedme uzastopne godine nominovan za “Najbolji veliki evropski festival”, a Sea Dance brani prošlogodišnju titulu “Najboljeg srednje-velikog festivala”, odnosno do 40.000 posjetilaca po danu.

Glasanje za European Festival Awards počinje danas i traje do 12. novembra, a glasači mogu da osvoje VIP ulaznice za pobjedničke festivale širom Evrope.