PODIJELI

Pjevačica Usnija Redžepova preminula je jučer ujutro u 69. godini poslije duge bolesti.

Pjevačica je tri godine vodila bitku sa rakom pluća, a njeno zdravstveno stanje u ponedeljak se naglo pogoršalo.

– Jutros je preminula… Još juče smo vidjeli da je to to… Imala je strašne bolove, ljekari su se borili do poslednjeg trenutka, ali nije vrijedilo – izjavila je jučer prijateljica i koleginica Usnije, pjevačica Izvorinka Milošević.

Usnija će biti sahranjena u rodnom Skoplju. Komemoracija će biti održana za nekoliko dana u Beogradu.

Usnija Redžepova bila je jedna od napoznatijih pjevačica romske muzike. Bila je poznata i kao jedna od naših najljepših pjevačica. Ostaće upamćena po čuvenim pjesmama kao što su „Rasule se kose moje“, „Živote moj“, „Niška banja, topla voda“, „O, pesmo moja“, „Ja sa juga, ti sa severa“, “Kazuj krčmo džerimo” i mnoge druge.

Usnija se oprobala i u ulozi glumice. Glumila je Koštanu u Narodnom pozorištu u Beogradu 25 godina. Pojavila se i u filmu “Derviš i smrt” iz 1974. godine.

– BIla je veliki humanitarac i gospođa u estradnom svijetu. Izuzetan i pošten čovjek – kaže vjenčana kuma Usnije Redžepove Dina Borozan Marković, novinarka u penziji.

Usnija je rođena u Skoplju, 4. februara1946. Bila je udata za Svetomira Šešića, dugogodišnjeg mizičkog urednika muzičke redakcije Prvog programa Radio Beograda koji je takođe preminuo od raka. Nisu imali djece.