PODIJELI

Pročitajte otvoreno pismo djevojke koja je riješila da se obračuna sa svim muškarcima koji su joj slomili srce…

Mi ne možemo da kontrolišemo sve događaje i prilike koje nas nalaze na putu,  ali imamo ovlašćenje da upravljamo i reagujemo pravovremeno na svaki od njih. To ne znači da bol, stah, ljutnja I druge negativne emocije ne igraju ulogu, ali dolazi vrijeme kada je vrijeme da one napuste naš život.

Nisam ponosna na to što priznajem ali pojedina razočaranja me muče i danas. Tačnije, sve neprijatne situacije koje sam imala sa bivšim momcima i svim zlonamjernim ljudima koji su u nekom trenutku bili prisutni u mom životu, i dalje utiču na mene.

Zato sam riješila da se suočim sa svim bolom iz prošlosti, a najbolji način za to jeste da im se obratim direktno. Evo šta imama da poručim svim momcima koji su me povrijedili….

Za momka koji me je gurnuo od sebe jer je moja haljina bila “previše kratka”

Sve je počelo od trenutka kada si počeo da vičeš na mene jer dužina moje haljine ukazuje na to da želim pažnju drugih momaka. Pokušala sam da objasnim da sam ga nosila isključivo za tebe (uostalom zajedno smo je birali) ali si mi odgovorio da su to najobičnije laži.

Kao što se sjećaš, nisam se izvinjavala zbog toga što se tebi ne sviđa dužina moje haljine. I nikada se ne bih izvinjavala za tako nešto. Žao mi je, ali smatram da upotreba sile nije primjeran način da dokazuješ svoje mišljenje ili stav. Postoje bolji načini za komunikaciju umesto frustracije i polaganje ruke na drugu osobu- pogotovo kada ste sa nekim dugo u vezi.

Osim toga, žao mi je što si odrastao u uvjerenju da treba da posjeduješ žensko tijelo i utičeš na njen izbor. Nijedan muškarac nema pravo da to čini, i dok to ne shvatiš nikada nećeš imati zdravu vezu.

Momku koji me je stegao za vrat kada sam odbila seks

Veoma mi je čudno što ti se uopšte obraćam i izvinjavam, s obzirom na strah koji sam tada preživjela. Upravo od te večeri postala sam anksiozna, zbog čega sam totalno izgubila povjerenje u druge ljude.

Ne znam šta bih ti tačno rekla, i ne znam da li mogu da te okrivim, s obzirom da si odrastao vjerujući da je nasilje odgovarajuće sredstvo za dobijanje onoga što poželiš. Mogao si mi reći da me želiš odmah i stvar bi bila daleko normalnija. Strašno mi je žao što nisi mogao to da izražiš na normalan način, kao što sam ja naučila da radim.

Za tipa koji me je osramotio nazvavši me “kurvom”

Kao bijesna čivava, ti si mi tako agresivno rekao najgore uvrede koje sam ikada čula u životu. Pored toga, uputio si mi užasne optužbe koje nijedno žensko ne zaslužuje da čuje. Razumijem da si se osjećao slab u nekim momentima kada je bila poljuljana tvoja muškost, zbog čega si htio da me poniziš i osramotiš. Žao mi je što je situacija ispala takva, jer znam da posjeduješ divne osobine i da nisi loš momak. Kako god, znam da uopšte nisam to zaslužila.

Za momka koji je pokušao da kontroliše svaki moj pokret

Da li znaš da još uvijek imam noćne more zbog tebe i tvog ponašanja?  Sjećam se koliko mi je to bio bolan period jer sam zbog potrebe da udovoljim tebi, načisto izgubila sebe. Nisam znala šta želim i šta osjećam.

Sada kada gledam iz ovog ugla, žao mi je što si imao osjećaj da ćeš me izgubiti ako me pustiš da se krećem slobodno. Provođenje vremena sa porodicom i prijateljima, omiljeni hobi i vrijeme koje treba da posvetim samo sebi ne bi umanjilo moja osjećanja prema tebi. Šta da ti kažem kako bi shvatio ovo? Šta god da je bilo, nadam se da uprkos svemu da si bolji od toga I da treba da budeš sigurniji u sebe.

Za šefove koji su me seksualno uznemiravali

Očigledno da možete da funkcionišete tako što maštate o meni, a nakon toga odete kod svojih žena i devojaka – kao da ništa nije bilo. Žao mi je samo što ne uživate u dugim i stabilnim vezama, jer vam je potreban izlet sa mnom. Ne razumijem kako ste bili u stanju da žrtvujete čvrstu ljubavnu vezu zarad seksa i kako ste uopšte pomišljali da bih ja pristala na tako nešto?

Očigledno da je dovoljna jedna uspješna mlada devojka kako biste se vi osjetili jednako bitni i uspješni. Žao mi je što niste dovoljno samopouzdani i srećni u svojim vezama i generalno u životu.

Na kraju samo moram da dodam, da se izvinjavam SEBI što sam uopšte prihvatila takav tretman od strane muškaraca. Ništa od nabrojanog nije u redu i sada gledajući iz ovog ugla – ja zaslužujem bolje.  Nikada više ne bih dozvolila da sa sobom vučem ovaj emotivni prtljag koji, nakon toliko vremena može da utiče na mene i moju budućnost.