PODIJELI

Najljepše je kada energiju istovremeno dajemo i primamo, ali ako vas druženje s nekom osobom čini umornima, iscrpljenima, ako vas ona provocira, vrijeđa ili vam neprimjereno laska, ta energetska razmjena je vjerovatno na vašu štetu

Kako nam neki ljudi uzimaju energiju? Naši svakodnevni “gutači” energije prerušeni su u roditelje, muževe, šefove, u agresivnu osobu koju smo sreli u javnom prevozu. Čak i neke životinje i biljke mogu da nam oduzimaju energiju. Naravno, nekad energiju rado dajemo jer je i dobijamo – reciprocitet postoji. Postoji više načina na koje se neko može “prikačiti” na nas.

1. Laskavac

Posmatraće koji će kompliment najviše da vas obraduje i laskajući će da odgovori na neko nevažno pitanje gledajući vas u oči sa željom da vas gane. Ako ste puniji, laskavac će vam nježno dotaći ruku i reći: “Draga, pa ti si smršala”, usprkos tome što je očigledno da niste.

2. Manipulator

Povezuje se na frekvenciju osjećanja krivice i to s ljudima koji su žrtve, tako da oni u suštini nalaze jedno drugo i svako dobija ono što mu treba, manipulator energiju, a žrtva nekoga ko će da je muči ili da joj ukaže milost. “Pa gdje si ti, što se ne javljaš?” tipična je rečenica manipulatora jer ste odmah okrivljeni i morate da se branite.

3. Provokator

Najopasniji kradljivac energije. On vrijeđa, potcjenjuje i služi se svim sredstvima da žrtvu izbaci iz ravnoteže. Bijes, uvrijeđenost, strah, svaka reakcija kojom je žrtva izbačena iz ravnoteže je hrana za provokatora.

Nakon druženja oni su snažni, a vi slabi. I gladni

Ljudi koji vam uzimaju energiju u većini slučajeva nisu svjesni šta rade. Jednostavno su tokom života naučili da se u nekim situacijama osjećaju dobro i zato ih uvek iznova izazivaju. Nakon njih osjećaju se puni snage i tako postaju energetski zavisnici. Oni kod žrtve, nakon dobijenog energetskog “fiksa”, stvaraju osjećaj praznine, iscrpljenosti, slabosti, žrtve dobijaju napade gladi ne bi li vratile energiju.

Kad se nađete s osobom koja je pretjerano tajnovita, izgovara nedovršene rečenice, stvara vam stalno osjećaj griže savjesti, neprestano vas svojim komentarima provocira, iritira, moguće je da vam oduzima energiju.

Imate izbor

Osvijestite li da se s nekim ljudima osjećate neprijatno, napeto, ako vas ostavljaju u lošem stanju, energetska razmjena s njima je na vašu štetu. Imate izbor da toj osobi dopustite da se hrani vašom životnom energijom ili da to prekinete. Kako? Prvi i najbolji način je da je neumoljivo maknete iz svog života. Ako to nije moguće (zato što su to često članovi porodice ili šefovi), vježbajte neutralno stanje.

To podrazumijeva da ne dopustite da se poveže na vašu vibraciju – da ne “padate” na njegove provokacije, laskanje ili osjećaj griže savjesti. Vaš energetski vampir doći će po svoju porciju, ali budući da neće moći da se prikači na frekvenciju vaše energije, otići će praznih ruku.