PODIJELI

Sve znamo i osjetili smo gorak ukus raskida i sve smo svjesne da moramo nastaviti dalje. Kada promijeniš sledećih 12 stvari smatraj da si spremna za korak unaprijed.

Promijeni njegovo ime u tvom telefonu
Nakon raskida tvoj bivši dragi ne može više da bude pod nazivom “Maza” ili “Ljubav”… Ukoliko ne želiš da izbrišeš njegov broj, onda preimenuj u neko neutralno ime kako ne bi bila u iskušenju da ga pozoviš u trenucima očaja ili u pijanom stanju.

Promijeni frizuru
Šta mi žene najviše volimo da mijenjamo kod sebe? Frizuru naravno! A kada je pravo vrijeme da je promijenimo? Odgovor bi bio kada želimo nov početak, kada želimo da završimo jedno poglavlje našeg života.

Nakon raskida obraduj sebe novom frizurom, pokaži svijetu, a i njemu koliko ti je ustvari odlično u životu.

Promijeni svoju garderobu
Koji je najbolji lijek za sve ženske probleme? Šoping naravno! Sada je pravo vrijeme da promijenite stil ili jednostavno počastite sebe nekom novom krpicom.

Promijeni svoj Fejsbuk status
Zašto ne bi obavijestila svoje prijatelje i obožavatelje da si ponovo dostupna i  slobodna…

Promijeni mišljenje svojih prijatelja o njemu
Ranije si ga branila i nisi dozvoljavala da loše pričaju o njemu, sada je dozvoljeno da iz njih izađe sve ono što su mislili za vrijeme vaše veze.

Ne mislimo da treba da učiniš sve kako bi ga oni mrzili ili slično, već jednostavno ne moraš više da uljepšavaš stvari i ako će ti biti lakše pusti da sve ono što ti je smetalo sada izađe iz tebe.

Promijeni svoju plejlistu
Uz “Wind of change” ste se poljubili prvi put, a zajedno ste išli da slušate “ S.A.R.S” …dok se ne oporaviš od raskida zabranjeno je slušati muziku koja će ti izazvati sjećanja na srećna vremena i suze. Muzika nas pored mirisa najviše vraća u prošlost zato je bolje neizazivati uspomene dok se potpuno ne oporaviš.

Promijeni svoje vikend planove
Do sada ste imali zajedničke, a sada se morate navikavati na novu situaciju i predlažemo da potpuno promijeniš planove i isprobaš nešto novo. Za sada imaš vremena i slobode koje nisi imala dok si bila sa njim, iskoristi to.

Promijeni parfem
Kao što smo rekli mirisi su najbolja karta za povratak u prošlost, a ti to sada ne želiš zar ne?

Promijeni tip muškarca za izlazak
Vrijeme je za velike promjene, a jedna od glavnih je da promijeniš svoj tip muškaraca. Možda se tvoja sreća krije iza simpatičnog programera, umjesto iza mišićavog fudbalera.

Promijeni svoj pogled i mišljenje na veze
Poslije gadnog raskida lako je misliti kako svaki momak želi samo da te iskoristi, međutim predlažemo da ti da lijepo razmisliš i doneseš pravilan zaključak i što je najvažnije da zapamtiš rečenicu “Nisu svi isti”.