PODIJELI

Dugačak 5,5 metara

Ako su mogli od “jugića” da naprave limuzinu, zašto ne bi mogli i od “smarta”. Upravo to je pošlo za rukom kompaniji Limuzine iz Njemačke koja je napravila “smart” limuzinu

Svašta možemo da vidimo kada su automobili u pitanju, ali da neko od “smarta” napravi limuzinu, to zaista nismo mogli ni da sanjamo.

smart1Ekipa Auto magazina će imati prilike uživo da ga vidi sledeće nedelje na Salonu automobila u Frankfurtu gdje će biti izložen na štandu kompanije Limouzine.

smart2Oni su uzeli standardan “smart” prethodne generacije čija je dužina inače 2,69 metara i produžili ga na 5,5 metara. U tom procesu su dodali i treću osovinu, tako da sada “smart limuzina” ima ukupno šest točkova i to prečnika 18 inča.

smart3U VIP prostor se ulazi isključivo na desna bočna vrata koja su projektovana tako da se otvaraju na gore. Ukupno može da primi do šest osoba, od čega četvoro pozadi. Više i ne može da stane zbog male širine vozila.

smart4

Pozadi je kabina projektovana tako da izgleda kao najluksuzniji laundž. Ugrađena je specijalna vitrina za čaše i flašu šampanjca, sa hlađenjem, naravno. Sve je presvučeno kožom, a postavljeno je i specijalno ambijentalno osvjetljenje za stvaranje specifične atmosfere.

smart5“Smart forsix”, kako ga od milošte zovu, pokreće motor snage 120 “konja”. Za sada nije poznato čija je konstrukcija, mada ćemo se u to lično uvjeriti u utorak, na prvom novinarskom danu sajma.

smart6