PODIJELI

Kako prenosi “Mondo”, španski košarkaški reprezentativac Nikola Mirotić je poslije poraza od Italije u trećem kolu Eurobasketa pocijepao zastavu Srbije.

Tokom meča sa Srbijom u prvom kolu odjekivale su uvrede na Mirotićev račun, neke riječi ne mogu biti ni napisane, a nekima se poručivalo da se “prodao” jer ne nosi “dres koji treba”. Sigurno mu je bilo teško, bar zato što je njegov tim izgubio tu utakmicu. Sigurno mu je bilo još teže poslije poraza i od Italije u srijedu, ali to ne opravdava potez koji je napravio.

Podgoričanin rođen 1991. krenuo je ka svlačionici iznerviran i na ulazu u tunel naišao na još jednu provokaciju – navijači Srbije mahali su nad njim zastavom svoje zemlje. Prišavši im na putu ka izlazu, Mirotić je zgrabio srpsku trobojku i povukao je. Bijeli deo ostao mu je u ruci, pocijepan, što su zabilježile i kamere islandskog ruv.is.

mirotic

Nedugo potom, u miks zoni, na insistiranje srpskih novinara, portparol španske reprezentacije Ibon Lande saslušao je šta se dogodilo i otišao po Nikolu, ali se nije vratio sa njim.

“Uvjeren sam u to da Mirotić nije znao da je u pitanju srpska zastava. Da nije vidio da se o njoj radi. To mi Nikola nije rekao, ali sam uvjeren da je tako bilo, jer Mirotić jako dobro zna šta taj potez znači i kako bi to moglo da bude protumačeno”, prenosi Mondo Landeove riječi.