PODIJELI

Glasine koje kruže već duže vremena o Samsungovom prvom preklopnom telefonu su istinite. Prema unutrašnjim izvorima telefon je pripisan projektu Valley i očekuje se da bude završen u januaru.

Svjesni smo činjenice da Samsung radi na preklopnom telefonu već neko vrijeme. Raniji izvještaji su smatrani za glasine, ali Samsung je još u martu potvrdio da rade na preklopnom telefonu. Napokon, preklopni smartphone je sve bliže realnosti.

Prema unutrašnjim izvorima, preklopni telefon će imati 2 modela: jedan sa Qualcomm Snapdragon 620 čipom i drugi sa snažnijim Snapdragon 820. Ovi telefoni se očekuju sa 3GB RAM memorije, utorom za microSD karticu za dodatnu memoriju i sa integrisanom baterijom. Izvor tvrdi da ima opširno znanje o uređaju, ali je informacije teško potvrditi jer izvor želi ostati anoniman.

Prvi preklopni telefon sa mogućnosti fleksibilnog displeja napravljenog od plastike. Samsung je aktivno eksperimentisao sa ekranima poput onih na Galaxy S6 Edge i Note Edge. Prvi Samsungov preklopni telefon će imati malo veći ekran koji će se moći preklopiti radi lakšeg nošenja. Prema procurjelim informacijama, ovo je pripisano projektu Valley.

Projekat Valley će biti završen u Januaru i možemo očekivati da ga vidimo na MWC-u krajem februara.