PODIJELI

Nedavno je osmišljeno jednostavnije rješenje za brijanje kojim će se navodno zamijeniti brojni brijaći asortiman, poput brijaćih oštrica, pjene za brijanje i aftershavea. Tvorci Morgan Gustavsson i Paul Binun osmislili su britvicu koja umjesto oštrice ima – laser.

Prema opisu ovog noviteta, laserska britvica nazvana Skarp Laser Razor može glatko brijati vrlo blizu kože, a da pritom ne izaziva neželjene posljedice brijanja poput iritacija kože, posjekotina i svrbeža. Skarp britvica dizajnerski je vrlo slična običnoj britvici, rađena je od aluminija i može raditi na punjivu AAA bateriju s kojom se može koristiti oko mjesec dana s intenzitetom standardne upotrebe.

skarp

Umjesto oštrica ima laser koji razaznaje hromofor, čestice u dlaci koje apsorbuju određene valne dužine (boje) svjetlosti. Time se zapravo laserom ne zagrijava i ne topi dlaka, već se ona reže kada se pogodi određenom svjetlosnom valnom dužinom.

Navodno se Skarp može primjenjivati na svim tipovima kože (osjetljivoj, neujednačenoj, s aknama i sl.) i svim pigmentima, bez obzira na pol i dob.

Laserska britvica Skarp trenutno se nalazi na Kickstarteru, gdje im odlično ide (skupili su već 585.000 dolara, daleko iznad ciljanih 160.000), a planira se da će maloprodajna cijena biti nešto više od 200 dolara. Tvorci navode da se brijačka metoda nije mijenjala hiljadama godina i da je napokon došlo vrijeme za moderniju metodu 21. vijeka – onu lasersku.