PODIJELI

Žiri izabrao hrvatski bend, publika najviše glasova dala Up N’ Downs iz Slovenije, dok je najbolja grupa iz Srbije Svemirci iz Beograda

Nagrada stručnog žirija 49. Gitarijade odlazi mladom riječkom demo sastavu „Syleth“. Ovaj četverac je svojim pjesmama o silama koje pokreću ljude i svijet te o problemima koje pojedinac proživljava kada se sa njima suočava, osvojio srca devetočlanog stučnog žirija.

Pobjednik 49. Zaječarske Gitarijade po odluci žirija, kao nagradu osvaja snimanje albuma, a od generalnog sponzora, Zaječarske pivare, na poklon su dobili profesionalnu električnu gitaru.

Pobjednik 49. Gitarijade po glasovima publike je proglašen glasovima publike na Kraljevici i mjerenjem vumetrom u reportažnim kolima Radio Beograda 202, a to je bend Up N’ Downs iz Slovenije, dok je za najbolji bend sa područja Republike Srbije Svemirci iz Beograda.

Ove godine za učešće na Gitarijadi prijavilo se više od 300 demo bendova, od kojih je stručni žiri izabrao 12 polufinalista, dok su još dva dobijena glasanjem na internetu.

Izvor: Večernje Novosti