PODIJELI

Suzuki iznenadio potpuno novim modelom spremnim za serijsku proizvodnju. Novi “suzuki baleno” je još jedan potencijalni hit na našem tržištu

Suzuki je kod nas poznat kao proizvođač kvalitetnih i pristupačnih automobila koji za uložen novac daju mnogo u pogledu voznih karakteristika i opreme.

Potencijalni hit je i “suzuki baleno”, čija je premijera najavljena za sredinu septembra mjeseca na Salonu automobila u Frankfurtu.

Ovaj auto smo mogli da vidimo pre par mjeseci u Ženevi u formi koncepta pod nazivom “iK-2 concept”. U odnosu na prototip, serijska verzija je manje uzbudljiva, sudeći po jedinoj dostupnoj fotografiji.

Sa druge strane, iako bokovi nisu tako izraženi kao kod prototipa, serijski model će imati nešto ljepši prednji kraj, koji po izduženim farovima dosta podsjeća na aktuelnu verziju “svifta”.

Suzuki nije iznio nikakve detalje u pogledu veličine budućeg “balena”. S obzirom na ime koje nosi, trebalo bi da pripada C segmentu, odnosno nižoj srednjoj klasi, baš kao i prethodnik od prije skoro 20 godina.

Sa druge strane, dimenzije koncepta prilično zbunjuju. Naime, njegova dužina od 4023 milimetra je na nivou ostalih pripadnika B segmenta u kom se nalazi i “svift”. Tako ostaje nejasno da li će Suzuki u proizvodnom programu imati dva modela niže klase ili će novi “baleno” ipak biti nešto duži.

Zanimljivo je i to da je Suzuki za ovaj model razvio potpuno novi trocilindrični turbo-benzinski motor zapremine hiljadu kubika sa direktnim ubrizgavanjem goriva.

Više detalja o ovom modelu saznaćemo 15. septembra kada je zakazana premijera.

Izvor: Auto Magazin