PODIJELI

Internet je Google i Google je internet za mnoge od nas. Koristite Google svaki dan ali niste znali neke skrivene trikove, zabavne pretrage i igrice koje Google pruža iza ogromnih slojeva baze podataka.

Pitaćete se čemu služe sve te stvari, a odgovor je jednostavan. Samo za zabavu. To je nešto što možete pokazati prijateljima, zadiviti ih, pokazati im svoju štrebersku stranu.

1. Okretanje bačve

Jednostavno ukucajte u Google pretraživač “do a barrel roll” i pogledajte magiju. Stranica će se rotirati dva puta.

11

2. Atari Breakout

Uđite u Google slike i ukucajte u pretragu “Atari Breakout”. Nakon toga, slike će se transformisati u blokove i možete zaigrati Breakout, klasičnu arkadnu igru iz sedamdesetih.

12

3. Kosi položaj

Samo ukucajte u pretraživač “Tilt” i vaša Google stranica će se ukositi.

13

4. Rekurzija

Kada ukucate “Recursion”, Google će vam stalno nuditi “did you mean Recursion”. Za one koji ne znaju, rekurzija je ponavljanje, u ovom slučaju beskonačna petlja koja zaglavi na istom. Ovo je interesantno za one koji se bave programiranjem.

5. Google gravitacija

Ukucajte “Google Gravity” i pritisnite dugme “I'm feeling lucky”. Prebaciće vas na projekat Google gravitacije.

14

6. Zerg Rush

Kada ukucate “Zerg Rush”, pojaviće se sa sa svih strana slova ‘o’ koja će progutati stranicu i nestati, zatim će se vratiti nazad i formirati dva velika slova ‘G’.

15

7. Elgoog.im

Rotirajuća verzija Google.com, još jedna od Google trikova. Naime, čitav sajt se okrene naopačke. Moguće je raditi pretragu.

17

8. Google Sky

Možete da putujete kroz svemir koristeći Google Sky.Možete da vidite nebeske objekte, uključujući zvijezde, sazvižđa, galaksije, planete pa čak i Mjesec.

18