PODIJELI
Добој - чишћење Центра за културу

Ministarstvo finansija isplatilo je danas na osnovu Zaključka Upravnog odbora Fonda solidarnosti šest miliona KM privrednicima sa područja Doboja koji su pretrpili posljedice poplava koje su u maju prošle godine zadesile Republiku Srpsku.

Na inicijativu predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika, u Doboju je 19. maja 2015. godine održan sastanak kojem su osim predstavnika privrednika, prisustvovali ministri iz Vlade Republike Srpske, kao i gradonačelnik Doboja Obren Petrović. Na tom sastanku  dogovoreno je da se za poplavljene privrednike izdvoji pomoć u iznosu od šest miliona KM.

Izbor privrednih subjekata koji su pretrpili štetu, kao i pojedinačne iznose koji su isplaćeni, utvrdilo je Udruženje privrednika „15. maj” iz Doboja.

U nastojanju da pruži podršku i ostalim privrednicima koji su pretrpili oštećenja u prošlogodišnjim poplavama, Upravni odbor Fonda solidarnosti utvrdiće na sličan način i iznose za pomoć i u ostalim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.

Spisak privrednih subjekata sa područja Doboja, kao i ukupni iznosi isplaćenih sredstava, dostupni su na internet stranici Ministarstva finansija.

Izvor: Vlada RS