PODIJELI

Zajedno sa četiri maloljetne kćeri, banjalučanka Vesna Fedešin, od večeras u 18 časova boravi u parku „Mladen Stojanović” u Banjaluci.

Na ovaj korak se odlučila jer drugog krova nad glavom nema niti ga sa 105 maraka dječjeg doplatka može obezbijediti. Vesna i njene četiri kćeri za sada ne štrajkuju glađu, uzdaju se u pomoć dobrih ljudi, a institucijama više ne vjeruju. Nakon što je obila pragove svih čija bi obaveza bila da joj pomognu Vesna je objavila očajničku poruku na svom facebook profilu.

„E ovo je kraj za našu porodicu, gde god smo otvorili vrata niko neće da primi djecu. Od ponedeljka smo u parku MLADEN STOJANOVIĆ pošto državu nije brga, a Centar za socijalni rad zna samo da kaže mi ćemo djecu da obezbijedimo. Da ih stave u dom. Samo preko mene mrtve, radije ću da umremo svi nego da moje ćerke odu u dom. To ću javno da izjavim“.

I danas je bila u Centru za socijalni rad u Banjaluci. Rekli su joj da sljedeće nedjelje preda zahtjev za stambeno zbrinjavanje, pa će da vide da li mogu da joj pomognu.

Ona vremena za čekanje više nema. Vesna pored oboljelog muža već godinama prehtranjuje porodicu sakupljanjem otpada po kontejnerima. Sada više ni na taj način ne uspijeva obezbijediti ni minimum-minimuma uslova za život. Prvi put javno poziva prijetelje i sve ljude dobre volje da pomognu njoj i njenoj porodici.

Svi koji su voljni da joj pomognu mogu je posjetit u Parku „Mladen Stojanović“ ili je pozvati na telefon broj 065 262 438.

Impulsportal