PODIJELI

Od srijede svi putevi vode u Budvu. Rivijera bisernih plaža je pod opsadom turista, onih koji uživaju u moru, suncu i večernjim izlascima, a još više mladih koji uveliko stižu zbog muzičkog gušta. Na plaži Jaz, koja je nedavno proglašena za najljepšu u Evropi, u srijedu počinje drugi “Si dens” festival – morsko izdanje “Egzita”, koji je u Novom Sadu posjetilo rekordnih 190.000 ljudi.

Budvani, takođe, očekuju rekord. Prema podacima turističkih organizacija, prošle nedelje je na području budvanske opštine boravilo nešto više od 30.000 registrovanih turista. Broj vrtoglavo raste. Na Jaz su stigli kamperi iz regiona i svijeta, koji će četiri dana uživati u najvećoj muzičkoj žurci na Jadranu. Veliki broj posjetilaca biće smješten u privatnim sobama u Budvi i Lastvi Grbaljskoj, gdje krevet košta 15 evra. Iz Turističke organizacije Budva kažu da “Si dens” festival donosi dvostruku dobit. Broj turista će biti skoro udvostručen, a Budva će zahvaljujući festivalu steći bolji imidž u svijetu.

Glavne zvijezde prve večeri “Si densa” su kultni elektronski sastav The prodigy, koji će premijerno izvesti i neke nove pjesme. Uspostavljen je privremeni režim saobraćaja prema Jazu, do koga se stiže jadranskom magistralom, ali i zaobilazno, preko prevoja Topliš. Organizovan je i prevoz autobusima i taksi vozilima.

Izvor: Novosti