PODIJELI

Nakon predstavljanja “Kontakt Nasljedstva” u SAD-u i Kanadi ranijih godina, Fejsbuk je pustio ovo svojstvo i za Evropu, počevši od Velike Britanije.

“Kontakt Nasljeđe” radi kao i za korisnike Sjeverne Amerike, što znači da korisnik može odabrati jednog od prijatelja da upravlja njegovim Fejsbuk nalogom nakon njegove smrti.

Korisnik odabran kao “Nasljednik” će imati specijalno “Upravljaj” dugme kad god posjeti profil osobe koja ga je izabrala. Moći će da mijenja profilnu i cover sliku, prihvata zahtjeve za prijateljstva, vršiti objave na vremensku liniju pa čak i da skida arhive Fejsbuk aktivnosti, no to ne uključuje i privatne poruke.

Opcija za skidanje Fejsbuk aktivnosti je opciona, može se ili uključiti ili isključiti, u zavisnosti od podešavanja koje postavi korisnik koji želi da mu neko upravlja nalogom.

Kako bi ova koristila ova usluga, neko mora da prijavi smrtni slučaj Fejsbuku tako što će popuniti specijalnu kontakt formu.

Verifikovani članovi porodice mogu zahtjevati uklanjanje naloga. Također, korisnik može izabrati opciju da mu Fejsbuk obriše trajno nalog nakon što neko prijavi njegovu smrt.

Ukoliko želite da koristite “Kontakt Nasljeđe”, evo fejsbuk vodič kako bi započeli.