PODIJELI

BANJALUKA – Do kraja juna trebalo bi da bude završena izgradnja četvrtog paviljona za smještaj studenata Univerziteta u Banjaluci, za šta je obezbijeđeno više od šest miliona KM, rečeno je danas na sastanku premijera Srpske Željke Cvijanović, ministra prosvjete i kulture Daneta Maleševića i rektora Univerziteta Stanka Stanića.

Cvijanovićeva je istakla da je cilj da u oktobru budu ispunjeni svi uslovi za smještaj studenata u ovom objektu.
“Imamo 280 mjesta u ovom objektu koji će zadovoljiti sve standarde i odgovoriti svim potrebama studenata. Vlada Srpske donijela je odluku da se krene sa procedurom opremanja ovog objekta, kao i Studentskog doma i Bogoslovskog fakulteta u Foči i studentskih domova na Palama”, rekla je novinarima Cvijanovićeva, nakon što je posjetila četvrti paviljon koji se nalazi u Kampusu banjalučkog Univerziteta.

Ona je naglasila da su započete određene aktivnosti za studentske domove na Palama.

“Obezbijedili smo sredstva proširenjem operativnog budžeta da Univerzitet može da izvršava obaveze. Tada smo rekli da se započnu razgovori o preuređenju uslova kreditiranja sa perspektivom da Vlada Srpske preuzme kredit jer bi se uštedjelo 3,6 miliona KM. Mislim da smo na dobrom putu da to uradimo”, kaže Cvijanovićeva.
Malešević je naveo da će studenti u novom paviljonu imati sve potrebne uslove.

“Novac za opremanje i uređenje ovog paviljona biće obezbijeđen. Očekujem da sva procedura bude završena u narednom periodu”, rekao je Malešević.
Stanić je istakao je da je počela procedura u vezi sa raspisivanjem konkursa za opremanje i spoljašnje uređenje četvrtog paviljona.

“Uvjereni smo da će naši studenti u ovaj paviljon useliti u novoj akademskoj godini. U narednom periodu kandidovaćemo i projekte završetka izgradnje zgrada Arhitektonskog i Šumarskog fakulteta, a očekujemo da dobijemo i Hotel `Krajina` za smještaj studenata”, rekao je Stanić i izrazio zadovoljstvo načinom na koji Vlada Srpske prati realizaciju razvojnih projekata.
Sastanku su prisustvovali i predstavnici Unije studenata Republike Srpske.