PODIJELI
Volkswagen je predstavio prvi benzinski BlueMotion Golf te ‘najekonomičniji benzinski Golf do sada’, a riječ je o izvedbi koju pokreće 1,0-litreni 3-cilindrični TSI snage 85 kW, odnosno 115 KS te najvećeg okretnog momenta od 200 Nm.

Ovaj je pogonski stroj moguće upariti sa 6-stupanjskim ručnim te 7-stupanjskim automatskim DSG mjenjačem, a prosječna će mu se potrošnja, prema tvorničkim podacima s oba prijenosa, kretati oko 4,3 l/100 km, dok će mu emisija ugljičnog dioksida iznositi 99 g/km.

Kada je riječ o performansama vrijedi reći kako će ovaj Golf do 100 km/h ubrzavati za 9,7 sekundi, dok će mu najveća brzina iznositi 204 km/h.

Uz eco-friendly motor Golf TSI BlueMotion je opremljen klima uređajem, sustavom automatskog kočenja nakon sudara, elektronički nadziranim XDS diferencijalom, stop-start sustavom s regenerativnom kočenjem, 15-colnim kotačima, podnica mu je snižena za 15 mm i sl.

U Njemačkoj će za ovaj model biti potrebno izdvojiti 20.540 Eura, najmanje za ijedan Golf BlueMotion, a opisani TSI BlueMotion paket će biti dostupan i u karavanskom te Sportsvan Golfu, koji će ostvarivati neznatno višu potrošnju goriva (do 4,5 l/100 km).