PODIJELI

LeBron James je od 1. Jula slobodan igrač. Treći put u pet godina James je free igrač, što znači da može pregovarati s bilo kojom ekipom oko produžavanja svog ugovora.

Na ljeto će imati puno bolju pregovaračku poziciju za novi dugogodišnji ugovor, kada će maksimalno iskoristiti svoju ogromnu igračku i marketinšku vrijednost nakon što se NBA bude kupala u novcu od 24 milijarde dolara od novog ugovora za TV prava. Očekuje se da će na ljeto 2016. potpisati petogodišnji ugovor težak 200 miliona dolara.

Jamesov agent takođe zastupa i Tristana Thompsona, a s obzirom da je James naglasio da bi voli i Tristana i dalje u ekipi Thompsonu se smiješi ugovor od 70 miliona dolara.

James ima ogromnu moć u NBA ligi, a to potvrđuju i njegove brojke iz NBA Finala gdje je ostvarivao fantastičan prosjek od 35.8 koševa, 13.3 skokova i 8.8 asistencija po utakmici.

Klubove koje je James napuštao nisu uspijevali doći ni do play off, a kada je on u ekipi ekipe su obavezno završavale NBA sezonu ili u finalu ili kao osvajači. Jedan je King James.