PODIJELI

Sastoji se od 48 fotografija psihijatrijskih bolesnika, svrstanih u osam grupa, a fotografija koja je počela da kruži društvenim mrežama je fotografija iz 5. serije Šondijevog testa. Osoba treba da odabere jedno lice od osam prikazanih koje ne bi htela da sretne u mraku te se na temelju toga vrši analiza njenog karaktera.

Nakon što odaberete jednu fotografiju, pročitajte šta to govori o vama, odnosno proverite deluje li ovaj test.

1. Sadista – najčešće se radi o osobama mirnog karaktera koji su voljni da pomognu drugima i nisu opasne za okolinu, a u slučaju konfrontacije najčešće se koriste pasivnim otporom i prkosom. Takve osobe najverovatnije su u sebi potisnule neka loša ponašanja prema drugima iz ranijeg razdoblja života.

2. Epileptičar – radi se o mirnoj, ljubaznoj osobi koja je prijateljski nastrojena prema osobama koje je okružuju te se s njima jednostavno povezuje. Takve osobe verovatno su potisnule u sebi impulsivnost i ispade besa i agresije koje su možda doživljavale u djetinjstvu.

3. Katatoničar – to su osobe čiji karakter označava negativizam, ali i vrlo bujna mašta. Ne vole promene, stidljive su i teško se prilagođavaju promenama. Imaju visok stepe samokontrole.

4. Šizofreničar – radi se o osobama koje se vrlo često druže s drugima, ali se svejedno osećaju usamljenim. Jako su apatične, a odnosi s drugim osobama mogu biti vrlo površni.

5. Histeričar – ove osobe su najčešće narcisi i egzibicionisti kojima je veoma stalo do toga kako ih drugi vide i često pokušavaju da impresioniraju one oko sebe, iako na prvi pogled deluju mirno i stidljivo. Vrlo im je važno mišljenje drugih.

6. Depresivac – osobe koje pate od nedostatka samopouzdanja i često su pesimistične te se više fokusiraju na probleme drugih, umesto na svoje probleme. Često menjaju raspoloženja.

7. Manijak – ove osobe karakteriše prevelika otvorenost prema svemu i rasipanje emocijama, ali i novcem, što može dovesti do toga da se drugi u vašem društvu osećaju provociranim. Manijaci ne vole osobe koje preteruju i koje su ekstremne.

8. Disocijativni poremećaj identiteta – radi se o osobama koje su zbunjene po pitanju svog polnog identiteta, ali i osobama kod kojih se javlja želja za promenom pola. Upravo zbog toga takve osobe se ponašaju suprotno svojim osećajima, odnosno jasno naglašavaju da su “pravi muškarac” ili “prava žena”.

izvor: n1